İşte Ben...

13 Ekim 2014 Pazartesi

Akşama Ne Pişirsem ?

     Evlendiğim zamandan beri yoluna koyamadığım tek şey yemek oldu sanırım. 1 seneyi geçti evleneli hala daha ramazan ayı hariç düzenli yemek yapamıyorum.
     
     İşten çıkıp eve gitmem 19:00 oluyor o saatten sonra en basit kızartmayı bile yapıp yememiz 20-20:30'u buluyor ve ben bu işe iyice sinir olmaya başladım.

     Haftanın bir günü topluca yapmayı denedin 1-2 kere yaptım sonra yapamadım kaldı.
     
     Bir gün önceden yapayım dedim her akşam bir bahanem mutlaka vardı. 

     Evli hanımlar siz neler yapıyorsunuz, Nasıl çözüyorsunuz bu sorunu önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum... 

     Yoksa kafayı sıyırmam an meselesi...


3 yorum:

  1. Sanırım çalışan kadının en büyük meselelerinden biri. O koşturmada, o hengamede, eve gelip dinlenme düşüncesinden önce ne yemek yapacağım düşüncesiyle giriyoruz evlere. Dondurucudan geçinmek aklıma gelen tek şey. Fazla fazla yapmak, aynı yemeği birkaç gün yemek de çözüm olabilir. Benim de 2 sene olacak ve evde her gün yemek olması durumu yok. Bazen hiç yapasım gelmiyor. Ama fazla yapınca ertesi gün yiyebiliyoruz, sadece yanına salata veya pilav yapmam yeterli olabiliyor. O şekilde idare ediyorum. Bu arada kendine tembel deme. Sadece dinlenmek istiyorsundur o kadar. Ha bu koşturmacalı hayatın enerjiyi emen tarafı da etkili olabilir. Sevdiğimiz şeylerle enerji depolayıp, o enerjiyi sevmediğimiz şeylerde kullanmalıyız belki de, bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bir dönem buzluğa çok koydum ama nerde konuşulsa kime söylesem sağlıksız o aaa olur mu öyle şey tadı bozuluyor dediler. Onlar öyle söyleyince de bende yediğimde sanki bozulmuş gibi geldi ki(sanırım psikolojik) buzluğa atmayı da bıraktım. Sanırım yine dondurucuya döncem

      Sil
  2. ben buzluk manyağıyım :) ben de sürekli buzluğua koyuyorum. mesela bugün yaptığım nohuttan artanı ertesi gün yemek istemediğimiz için koyuyorum kabın içine atıyorum buzluğa.
    açıkcası henüz koku ve tat değişikliği almadım. Ben almadım gurme eşimde henüz şikayetçi değil.
    * kuru fasülye ve nohut gibi yiyecekleri önceden ıslatıp haşlıyorum gene buzluğa koyuyorum. amaaa çıkarttığımda önce kaynar suya sokup çıkartıyorum. Buzu gitsin diye. sonra soğan kavurması kalıyor sadece.
    * pazardan aldıklarımı hemen yıkıyorum,kurutuyorum. buzdolabına o şekilde koyuyorum. salata işi kolaylasın diye.

    böyle saydığıma bakma bende çok tutarsızım bu konuda. bir gün yapıyorum yemek ertesi gün yapmıyorum :(

    YanıtlaSil